noProduktnummer: M268-4

Kjøkkenmesteren

Julesettet

  • kr 250,00
  • (ink. mva)

Kjøkkenmesteren er enkel å bruke da det ikke er masse deler man må sette sammen ved bruk. Du velger tykkelse og form ved å bruke bryteren på siden av apparatet. I vårt populære messesett får du også med følgende

  • Raspebrett
  • Dekorbrett
  • Effektiv skrellekniv
  • Spiralkniv

Hold apparatet i venstre hånd og grønnsaken i høyre hånd og før så grønnsaken i lange jevne drag opp og ned forbi kniven(e). For rester og små grønnsaker skal man alltid bruke den svarte holderen. Med den svarte bryteren på siden kan de regulere tykkelsen samt oppnå firkanter til lapskaus, salater etc.

POSISJON 0: Til tynne skiver av paprika, agurk, reddik, poteter, løk, finstrimlet kål, etc.

POSISJON 1: Til tykke skiver av tomater, paprika, løk, sitron, appelsin, gulrøtter, grovstrimlet kål, etc. Kan også brukes trinnløst mellom POS. 0 og POS. 1 og dermed oppnå nøyaktig den tykkelsen man ønsker.

POSISJON 2: Knivene som nå kommer frem benyttes til pommes frite, tykke strimler av agurk, purre, kålrot, gulrøtter, grovhakket løk, etc. Ønskes finere hakking gjøres det 4-5 snitt på tvers med en vanlig kjøkkenkniv først. Ved oppskjæring til lapskaus og fruktsalater deles grønnsaken/frukten på langden med en kjøkkenkniv. På denne måten får man terninger. ( Fig. 6 )

OBS! Bruk alltid den svarte sikkerhetsholderen når du skjærer løk, appelsiner, tomater, epler, poteter, og andre runde objekt samt små rester av grønnsaker. Meget på posisjon 2. Trykk holderen på grønnsaken/frukten, så den øvre delen av holderen spretter opp. Når du lager tykke eller tynne skiver/strimler, trykk lett på den øvre delen mens du med hurtige bevegelser skyver grønnsaken/frukten forbi kniven med lange og jevne bevegelser opp og ned som på ( fig. 7).

OBS! Kun ved skiving kan holderen snus slik at grønnsaken/frukten skives helt ned til siste bit. Pass på at holderen ikke berører kniven. Ved fin eller grov hakking av løk, salater, etc. må holderen kun brukes på langs, ellers kan man ødelegge kniven og holderen.

BRUK ALLTID DEN SVARTE SIKKERHETSHOLDEREN NÅR DET ER SMÅ TING, SAMT ALLTID PÅ RUNDE TING SOM LØK, APPELSIN, TOMAT, ETC.

FIG. 3. RÅKOSTBRETT. Dette brettet rasper alle typer grønnsaker til et meget saftig format, den er helt fantastisk til å raspe ost.

FIG. 4. DEKORASJONSBRETT Dekorasjonsbrettet kan du bruke til å lage " hullmønster" av potet, epler, reddiker, rødbeter, agurk, etc. Husk å snu grønnsaken før neste gang den passerer skjæret.

FIG. 5. SKRELLEKNIV.Til skrelling av poteter, gulrøtter, epler, pærer, etc. Skrell "sidelengs" MOT tommelen.

FIG. 6. SPIRALKNIVEN
Med spriralkniven lager du spennende spiraldekorasjoner av agurk, store reddiker, poteter og visse pæresorter. Det er viktig at du skrur spriralkniven inn og ikke trykker den inn. På agurk virker det best fra ytterendene av agurken, der den er fast. Inne i agurken er det ofte for mykt for at skruen skal få feste.

RENGJØRING! KJØKKENMESTEREN er meget lettrengjørlig, det holder å skylle den under kranen, da det jo ikke er fett i grønnsaker. NB! BØR IKKE VASKES I OPPVASKMASKIN

LAGRING Både under oppvask og lagring settes bryteren i posisjon 0, da er alle knivene beskyttet.